четверг, 11 июня 2009 г.

Футбольна євангелізація

Футбол – захоплююча гра, здатна прикувати до екранів телевізорів одночасно мільйони глядачів. Щороку тисячі футбольних фанів долають великі відстані, щоб потрапити на матч улюбленої команди. Чи допустимо через футбол євангелізувати?

Сьогодні футбол багатьом асоціюється із бійками футбольних фанів і великою кількістю випитого пива. Ця гра, як і багато інших речей, вимагає поміркованого ставлення. Здорова настанова до футболу принесе чимало користі, в той час як азартна та фанатична – завдасть великої шкоди.

Найперше, Церква може подати приклад доброї футбольної культури. Теперішній Папа Римський Венедикт XVI зау-важує, що «футбол все більше стає інструментом виховання етичних та духовних життєвих цін-ностей». Безумовно, Цер-ква має його використовувати як спосіб діалогу та євангелізації.

Сьогодні футбольні команди існують в кожній католицькій семінарії. Ця гра допомагає тримати добру фізичну форму та сприяє популяризації здорового способу життя. Ще за митрополита Ан-дрея Шептицького футбол був дуже популярним серед галицьких священиків. Сьогодні ж Церква використовує цю гру, як спосіб євангелізації.

Часто футбол – єдиний спосіб достукатися до моло-дої людини, яка проводить більшість свого часу у спортзалі чи біля комп’ютера. Для спілкування з молоддю щораз більше священиків стають ініціаторами футбольних чемпіонатів.

Футбол здатен стати також хорошою платформою для міжконфесійного діалогу. Сьогодні в Україні було б цікаво проводити міжконфесійний футбольний чемпіонат. Це буде ще один крок у наближенні українських Церков і позитивно вплине на підвищення футбольної культури.


Повернутися на головну

Комментариев нет:

Отправить комментарий